Close
Povestea maratonul de la Timisoara

Povestea maratonul de la Timisoara

Maraton Timisoara a aparut in urma promisiunii unui campion!

Constantin Dumitra s-a nascut campion la intai iunie 1959, in capitala Banatului. De atunci a continuat sa fie primul. Prima diploma a obtinut-o la varsta de 13 ani, in anul in care s-a apucat de sport. De-a lungul anilor a obtinut mai multe diplome la diferite ramuri sportive (atletism, haltere, karate, canoe, inot).

In anul 2000, Constantin Dumitra hotaraste sa reprezinte Timisoara la bine-cunoscuta cursa de 100 km del Passatore, in Italia, intre orasele Florenta si Faenza (oras infratit cu Timisoara). Inainte sa pornesca spre acea aventura, a facut o promisiune in fata celor prezenti la conferinta de presa, promisiune pe care nimeni nu a luat-o in serios, aceea ca:

“Daca voi termina aceasta cursa, Timisoara va avea propriul maraton!”

 

Dupa 13 ore obositoare, grele dar cu o satisfactie enorma, a trecut pe sub poarta de finish, devenind astfel primul alergator roman care termina ultramaratonul de 100 de kilometri din Italia si nu oricum. Timpul oficial 13:44:29

O prima ambitie era incheiata cu succes, urmand ca promisiunea facuta sa devina realitate. Si cum un om demn, cu respect si onoare se tine de cuvant, prima editie a Maratonului de la Timisoara urma sa inceapa.

Se continua de atunci pagini intregi de evenimente marcante in orasul de pe Bega.  Constantin Dumitra a reprezentat Timisoara la diferite concursuri de maraton si semimaraton in Europa.

In 2004, continua sa uimeasca lumea prin gesturile sale.  Il invita pe Johnny Weissmuller Jr., fiul lui Tarzan la Timisoara si acesta onoreaza invitatia. Astfel, Constantin Dumitra devine singura persoana care a are dreptul de a traduce, de a tipari si de a publica cartea “Tarzan, tatal meu”, scrisa de catre Johnny Weissmuller Jr. in memoria celui ce a fost Tarzan, aceasta carte fiind publicata doar in limba engleza.

CANOE DUMITRA 2

Constantin Dumitra si-a continuat activitatea sportiva in 2012, obtinand pana in present nenumarate titluri:

  • Campion National atletism viteza 60m; 100m; 200m; 400m si record national la 200m;
  • Campion National Canoe;
  • Campion National Dragonboat;
  • Vicecampion European seniori Dragonboat;
  • Vicecampion Mondial Canoe 4;
  • Campion Balcanic atletism 200m;
  • Maratonul celor 24 de ore de inot loc1
  • Triatlon Modern- loc 3

CANOE DUMITRA 2

Constantin Dumitra a fost mereu polisportiv si asta l-a facut sa participe la mai multe discipline sportive in tara, ocupind mereu un loc pe podium.

CANOE DUMITRA 1

Povestea continua si dupa 17 ani de marathon in Timisoara si in tara, Constantin Dumitra este campionul care participa la toate evenimentele sportive organizate de el, prin Asociatia Atletic Club Timisoara.

Maraton Timisoara are loc in fiecare an din pasiunea pentru alergat a campionului care este de neoprit.

A alerga inseamna a respira libertate, a fugi de lucrurile marunte care nu ne aduc satisfactie, a grabi fericirea si a castiga lupta cu tine in final!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close